Livsstilstips

5 Steg för att ta hand om dina blommor

Blommor har estetiska värden och medicinska egenskaper. Om du kan ta hand ordentligt kan du dra nytta av i stor utsträckning. Här är de enkla och effektiva sätten du kan följa.
1. Näring: du måste dränera överskottet vatten och rengöra vaser regelbundet. Detta beror på att blommor kan dö på grund av förorening av vatten eller smutsig miljö. Mata din växt med näringstillskott som organiska gödningsmedel. Om du inte är säker på gödselmedel som ska användas kan du närma dig närmaste organiska butik eller växtforskningslaboratorium, där du kommer att lära dig mängden och typen som ska användas. Använd dig av en bra trädgårdsfirma på Lidingö.
2. Temperatur: När du köper blomman, se till att du vet att din hustemperatur är tillräcklig för växten. Detta är så eftersom; överskott av temperatur eller otillräcklig temperatur kan minska livslängden på din växt.
3. Stammar: för kontinuerlig tillväxt och näring ska du klippa växtens steg en gång på några få dagar. Helst kan du klippa upp cirka 3/4: e till högst 1 tum mätning från stammen. Du kan använda en sax eller en blomkniv för detta ändamål. Helst kan du klippa på 45 grader. Om din anläggning har träig stam som syren, dela regelbundet bottenens tum för att underlätta tillräcklig vattenabsorption.

Blommor behöver särskild uppmärksamhet och när du lär dig konsten skulle det vara kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *