Inredningstips,  Livsstilstips

Viktiga saker du behöver göra innan du fixar din egen trädgård.


1. Jorddjup: jord som är grunt kan hindra din växts tillväxt. Så försök att undvika att plantera din växt på steniga kanter. När du fixar en plats kan du försöka ta reda på den tidigare ägaren eller från en expert, om det finns några underjordiska strukturer. Om du får svar positivt, undvik också sådana platser.
2. Jordstruktur: vanligtvis växer grönsaker bra om du har sandig ler sandstruktur. Men om du inte har detsamma kan du förbättra din nuvarande jordstruktur genom att tillföra tillräcklig mängd organiskt material dagligen. Du kan ge din jord för testning i labbet för att få råd om vilken typ och mängd organiskt material som ska användas.
3. Ljus: för en sund frodig tillväxt kräver dina växter minst 8 timmar till maximalt 10 timmars solljus. Baserat på vilken typ av grönsak du planterar, kan du bestämma om du ska plantera i det skuggiga eller i det soliga området i din trädgård.
4. Vatten: vanligtvis torkar växter upp när det inte finns vatten och blir ruttna när det finns mer vatten. Så välj ett område med tillräcklig lutning, där vattnet tappas snabbare under storm.

Att ställa in trädgård är kul och om du gör det rätt kommer du att få mycket bra nytta. Ett bra tips är att alltid använda en trädgårdsskötsel i Stockholm eller någon som kan trädgårdsanläggningar och sånt arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *